Вхід на сайт

Ел. пошта:
Пароль:

Реєстрація на сайті

Призвіще: Область:
Ім'я: Населений пункт:
    По батькові: Номер телефону:
    Ел. пошта: Компанія:
      Пароль: Посада:
      Повторіть пароль: Рік початку роботи:
      Фото:
      З правилами розміщення об'єктів погоджуюсь

      Забули пароль?

      Вкажіть ел. пошту — ми надішлемо Вам новий пароль для входу
      Ел. пошта:

      Проблема на сайті

      Закрити
      Ваш e-mail:
      (необов'язково)
      Розкажіть нам, що сталось

      Державна реєстрація прав на об'єкти нерухомого майна продовжено до 1 січня 2013 року.

      27 грудня 2011, 10:52 переглядів: 2739
      Відповідне повідомлення оприлюднено на веб-сайті Верховної Ради в понеділок.

      Як повідомлялося, за закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення реалізації прав на нерухоме майно та їх обтяжень при їх державної реєстрації" з деякими змін 9 грудня проголосували 266 депутатів.

      Раніше передбачалося, що з 1 січня 2012 року функції реєстрації прав на нерухомість повинна була повністю перейти до Державної реєстраційної служби (Укрдержреестр) Україна. Проте депутати залишили без змін терміни держреєстрації земельних ділянок з видачею держактів на землю (до 1 січня 2013 року), які проектом закону пропонувалося продовжити на рік. Крім того, депутати доручили парламентському комітету з питань економічної політики створити робочу групу з опрацювання законодавчих пропозицій з питань інвентаризації об'єктів нерухомості, прийнявши 262 голосами постанову № 9546 від 7 грудня 2011 року.

      Результати роботи робочої групи мають бути представлені на розгляд парламенту до 30 березня 2012 року.

      Ініціатором прийняття закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення реалізації прав на нерухоме майно та їх обтяжень при їх державної реєстрації" і вищевказаної постанови є народний депутат Сергій Осика (позафракційний).

      Закон передбачає, що держреєстрацію права власності на землю до 1 січня 2013 року будуть проводити територіальні органи земельних ресурсів.

      Разом з тим держреєстрація правочинів, іпотек, відомостей про обтяження до 1 січня 2013 року залишається за нотаріусами, реєстраторами юридичної особи сфери Міністерства юстиції.

      Відповідно до закону, Кабінет міністрів має до 1 січня 2013 року забезпечити створення нормативно-матеріально-технічної бази для ведення Держреєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і Державного земельного кадастру.

      Законом вносяться зміни до законів про забезпечення прав на нерухоме майно та їх обтяження при державній реєстрації та про Державний земельний кадастр.

      Раніше, в кінці листопада, глава Укрдержреестра Леонід Єфименко, повідомляв, що БТІ з 1 січня 2012 року буде здійснювати тільки техінвентарізацію об'єктів нерухомості, тоді як функція держреєстрації перейде до його відомства.

      Крім того, він запевняв, що всі заплановані заходи для роботи Укргосреестра будуть виконані в повному обсязі до 31 грудня 2011 року.

      Кабмін постановою № 1141 від 26 жовтня 2011 затвердив порядок ведення Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно, який повинен вступити в силу з 1 січня 2012 року.

      Органами держреєстрації виступають Укрдержреестр та структурні підрозділи територіальних органів Мін'юсту.

      Коментарі