Вхід на сайт

Ел. пошта:
Пароль:

Реєстрація на сайті

Призвіще: Область:
Ім'я: Населений пункт:
    По батькові: Номер телефону:
    Ел. пошта: Компанія:
      Пароль: Посада:
      Повторіть пароль: Рік початку роботи:
      Фото:
      З правилами розміщення об'єктів погоджуюсь

      Забули пароль?

      Вкажіть ел. пошту — ми надішлемо Вам новий пароль для входу
      Ел. пошта:

      Проблема на сайті

      Закрити
      Ваш e-mail:
      (необов'язково)
      Розкажіть нам, що сталось

      ЗВЕРНЕННЯ РЕГІОНАЛЬНИХ ВІДДІЛЕНЬ АФНУ

      9 вересня 2011, 0:00 переглядів: 1255

      ЗВЕРНЕННЯ

      до членів АФНУ та  ріелторської спільноти України

       

      м. Київ                                                                                                  30 серпня 2011р.


      <!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
      <!--[endif]-->

                                Відкрите Правління КМВ АФНУ прийняло наступне рішення щодо проекту Закону України № 8781 “Про ріелторську діяльність”.

      Визнати законопроект «Про ріелторську діяльність» № 8781 депутата І.Просолова, надалі Законопроект,  таким що є неприйнятним як для членів АФНУ і всього ріелторського співтовариства з наступних причин:

      1. Законопроект не відповідає сучасним вимогам законодавства України про дерегуляцію і самоврегулювання підприємницької діяльності.  

      2. Законопроект тільки декларує, але в дійсності не дає ніяких переваг ні споживачам, ні операторам ринку нерухомості.

      3. Законопроект є чисто лобістським для окремої частки людей з ціллю монополізувати послуги на ринку нерухомості  та доступ до професійної діяльності, а також встановлювати самостійно ціни та тарифи за навчання і сертифікацію, включення і виключення ріелторів з реєстру.

      4. Законопроект створює умови для корупції, так як функції регулятора на ринку нерухомості передаються  структурі,  яка була створена рік тому, і яка ні кількісно та ні якісно не віддзеркалює стан ріелторської спільноти в Україні.

      5. Законопроект є «клоном» старого проекту який не пройшов обговорення в середовищі ріелторів, які в своїй більшості, ратують за  підприємницьку діяльність на ринку нерухомості в умовах  саморегулювання.

      6. Законопроект дублює поданий  до Верховної Ради  законопроект  № 9015 від 18.07.2011 року «Про само регульовані організації», що в подальшому призведе до «конфлікту» законодавчих документів.

      7. Окремі положення Закону призведуть до фактичної заборони на посередницьку діяльність на ринку нерухомості і це в свою чергу збільшить кількість безробітних в країні.

       

      Запропонувати Президенту АФНУ використати це Звернення для визначення остаточної позиції АФНУ про неприйнятність та протидію прийняття цього закону, як такого, що монополізує діяльність операторів ринку нерухомості і сприяє розвитку корупції в ріелторському середовищі, з подальшим  направленням в профільні комітети Верховної Ради України та урядові установи, які будуть  розглядати цей законопроект.

       

       

       

       

      Голова Правління КМВ АФНУ                                         Пилипчук А.К.

       

      Коментарі